Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Amnistia și grațierea date până la 15 ianuarie. „Mai bine un vinovat în libertate, decât un nevinovat închis”

1 1.180

Apare din nou posibilitatea ordonanței pentru amnistie și grațiere. Aceasta ar putea fi adoptată până la 15 ianuarie.

Astăzi a avut loc Consiliul Național al PSD. În cadrul acestei adunări au apărut voci care au cerut cu insistență amnistia și grațierea. Mai multe platforme media precum Digi24, Adevărul și HotNews au acoperit azi acest subiect.

Conform acestora liderul PSD, Liviu Dragnea, și majoritatea membrilor PSD vor să accelereze procesul pentru ordonanța privind amnistia și grațierea. Ordonanța ar fi deja scrisă, notează majoritatea surselor media. De asemenea Liviu Dragnea a avut un discurs de aproape o oră și jumătate, discurs în care a atacat pe toate planurile, fie că a fost vorba de Comisia Europeană, raportul MCV, băncile, corporațiile. europarlamentarii români, Soros, statul paralel sau Klaus Iohannis.

Vicepreședintele PSD, Maria Oprișan, a cerut și el ordonanța pentru amnistie și grațiere și a afirmat că „mai bine un vinovat în libertate, decât un nevinovat închis”.

„Doamnă premier, domnule ministru al justiţiei, m-am născut în România. Dincolo de ce spun cei răi şi cei minoritari, PSD trebuie să facă dreptate până la capăt. PSD şi Parlamentul ţării, organul suprem, legislativ al poporului, trebuie să ducă la capăt reforma justiţiei. Un înalt oficial roman spunea, mai bine un vinovat în libertate, decât un nevinovat închis. Aceasta este Justiţia. Dacă vrem o ţară ca afară, să ne asumăm responsabilitatea şi să apelăm la Constituţie, care consacră aceste mijloace, care pe de o parte ne vor opri să plătim bani grei pentru procesele pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi pe de cealaltă parte reparăm toate nedreptăţile făcute în timpul regimului de tristă amintire a lui Traian Băsescu. Eu, ca cetățean al acestei țări, ă încurajez să facem dreptate, anume să folosiţi prevederea constituţională şi să daţi ceea ce este normal – amnistia şi graţierea în România anului 100″, a fost discursul lui Marian Oprișan.

Nu în ultimul rând, Călin Popescu Tăriceanu a cerut și el resetarea justiție și nevoia existenței unui punct zero de la care să pornească un nou drum.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Popica Unflata spune

    Numa voi si Esca mai mintiti la fel:))))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More