Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Amplă acțiune a polițiștilor clujeni – FOTO

0 93

actiune politie-5

Poliţiştii clujeni au fost prezenţi şi ieri, 23 aprilie, pe principalele artere de circulaţie pentru a fluidiza traficul şi pentru a preveni producerea de accidente.

Poliţiştii rutieri au acţionat, ieri, 23 aprilie, pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru fluidizarea traficului pe principalele artere de circulaţie, astfel încât să fie evitate, pe cât posibil, blocajele rutiere. Totodată, activitatea a avut ca şi scop prevenirea şi combaterea abaterilor rutiere, cauze ale accidentelor de circulaţie.

Acţiunea s-a axat, cu precădere, pe prevenirea şi combaterea abaterilor rutiere care vizează pietonii: neacordare de prioritate şi traversare neregulamentară.

Totodată, ţinând cont de faptul că statistica plasează viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum pe primul loc ca şi cauză generatoare de accidente pe drumurile din judeţul Cluj, echipajele rutiere dotate cu aparate radar au fost la datorie.

De asemenea, poliţiştii rutieri au acţionat pentru combaterea transporturilor ilicite de persoane şi mărfuri.
În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 186 de amenzi contravenţionale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 162 au fost aplicate conducătorilor auto, iar 16 au constituit sancţiuni aplicate pietonilor indiciplinaţi.

De asemenea, atât în baza neregulilor constatate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 6 permise de conducere şi au retras 16 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj continuă acţiunile de informare, prevenire şi sancţionare a abaterilor rutiere. Sperăm ca activităţile noastre să conducă la reducerea riscului rutier şi să îi determine pe toţi participanţii la trafic să adopte un comportament rutier responsabil, pentru siguranţa lor şi a celor din jur.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More