Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Amplă acțiune a polițiștilor clujeni – FOTO

0 47

actiune politia cluj-2În doar 3 zile, poliţiştii rutieri au aplicat 315 amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi transportul necorespunzător al minorilor. Astăzi, în două ore, poliţiştii au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 5.500 lei, în urma unei acţiuni desfăşurate în municipiul Cluj-Napoca.

În perioada 7- 9 octombrie, poliţiştii rutieri au aplicat 315 sancţiuni contravenţionale, în urma unei ample acţiuni pentru prevenirea şi depistarea neregulilor comise la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pe raza întregului judeţ.

Poliţiştii rutieri au verificat, cu precădere, respectarea neregulilor privind portul centurii de siguranţă şi trasportul minorilor în dispozitive de retenţie.

De asemenea, aceştia au avut în vedere cunoaşterea şi respectarea noilor prevederi ale legislaţiei rutiere, printre care se numără îndatorirea conducătorilor auto de a informa şi a se asigura că pasagerii poartă centura de siguranţă.

Dată fiind importanţa pe care o prezintă siguranţa rutieră a celor mai tineri participanţi la trafic, s-a verificat şi transportul minorilor, cu vârste de până la trei ani şi cu o înalţime de maxim 1,5 m, în autovehicule prevăzute cu sisteme de siguranţă.

Totodată, poliţiştii au reamintit cetăţenilor că portul centurii de siguranţă este obligatoriu. Centura nu a fost proiectată pentru confort, ci pentru siguranţă, aceasta mărind şansele de supravieţuire în caz de accident rutier.

În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 315 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 50.000 lei, la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 217 s-au aplicat în Cluj-Napoca. În municipiul Dej au fost depistate 29 de astfel de abateri, iar 22 în Turda. În Huedin s-au înregistrat 18 sancţiuni, 13 au fost aplicate în Gherla, iar 16 în Câmpia Turzii.

Poliţiştii rutieri continuă acţiunile de informare, prevenire şi sancţionare a abaterilor rutiere pentru a-i determina pe toţi participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More