Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Amplă acțiune a polițiștilor clujeni, pentru prevenirea furturilor din autoturisme – FOTO

0 50

actiune politia cluj-1

Peste 7.000 de pliante cu mesaje preventive au fost împărţite clujenilor de către poliţişti pentru a preveni furturile din auto. Posesorii de autovehicule pot preîntâmpina aceste fapte dacă manifestă mai mult interes în protecţia bunurilor deţinute.

 La data de 18 decembrie, pe raza municipiului Cluj-Napoca, poliţiştii clujeni au desfășurat o amplă acţiune de informare și prevenire a furturile din auto. Acestora li s-au alăturat 50 de elevi ai Şcolii de Poliţie Septimiu Mureşanu din Cluj-Napoca.

În cadrul activităţii au fost distribuite circa 7.200 de pliante cu recomandări informativ-preventive. De asemenea, polițiștii au purtat discuții cu cetățenii privind importanța adoptării unui comportament preventiv și sesizarea promptă a evenimentelor prin 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

În luna noiembrie a acestui an, furturile din autoturism reprezintă circa 30% din totalul infracţiunilor sesizate pe raza municipiului Cluj-Napoca, în condiţiile în care primii care pot lua măsuri pentru reducerea riscului comiterii acestor furturi, sunt chiar deţinătorii de autoturisme.

Numai în ultimele 5 zile, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat 15 persoane, bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt, faţă de 5 luând măsura reţinerii pentru 24 de ore. Dintre acestea, 4 bărbaţi sunt cercetaţi în stare de libertate, iar 2 în stare de reţinere, pentru furturi din autoturisme parcate pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Proprietarilor de autovehicule le reamintim că măsurile de protecţie pe care trebuie să le luăm în momentul parcării autovehiculului sunt la îndemâna noastră şi constituie elementul cheie pentru descurajarea potenţialilor infractori. Astfel, pentru a evita neplăcerile cauzate de această categorie de hoţi este bine să aveţi în vedere următoarele aspecte:

  • Nu lăsaţi în autoturism la vedere detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare. Acestea reprezintă „o adevărată tentaţie” chiar şi pe timpul zilei, fiind o provocare pentru hoţi.
  • În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de blocare a uşilor; nu lăsaţi autoturismul deschis sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente;
  • Când părăsiţi autoturismul, închideţi complet toate geamurile. Un singur geam lăsat întredeschis poate să vă dea peste cap toate măsurile de precauţie luate!
  • Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii;
  • Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!
  • Asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina şi acţionaţi închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o;
  • În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, nu atingeţi autoturismul, ci sesizaţi POLIŢIA, prin apelul de urgenţă 112!
  • Nu-i invitaţi pe hoţi să vă spargă maşina, lăsând la vedere în maşină obiecte de valoare! Riscaţi să constataţi cu uimire cât de rapid acţionează aceştia, chiar şi ziua în locuri aglomerate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More