Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Ana Birchal, ministru al Justiției. Klaus Iohannis a semnat numirea interimarilor

1 220

În mod oficial s-a luat act de demisia lui Tudorel Toader. Ana Birchal a ajuns la Justiție. Președintele a semnat decretele de numire a miniștrilor interimari.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a miniștrilor interimari. Astfel, Ana Birchal a devenit noul ministru al Justiției, Teodorovici își dublează portofoliului cu Ministerul Fondurilor Europene, iar Radu Oprea pune mâna pe Ministerul Românilor de Pretutindeni.

Ca și interimari ei vor ocupa aceste posturi timp de 45 de zile. Într-un comunicat de presă al Președinției se arată astfel următoarele:

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 24 aprilie a.c., următoarele decrete:

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiției, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiției, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Andrix spune

    Buna zioa as dori

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More