Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Anchetă la Ambulanța Cluj, pentru luare de mită. Medicii sunt acuzați că luau bani de la o firmă de pompe funebre

0 117

O anchetă a oamenilor legii, declanșată recent, vizează mai multe persoane angajate din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Cluj. Medicii sunt acuzați că luau mită de la o firmă de pompe funebre.

Potrivit anchetatorilor, mecanismul întregii ”afaceri” era următorul: În momentul în care medicii de pe ambulanță constatau decesul unei persoane, aceștia notificau imediat firma de pompe funebre, care ridica trupul neînsuflețit, fără a înștiința familia sau aparținătorii decedatului. Astfel, aceștia din urmă se vedeau puși în situația de a achita taxele percepute de serviciile funerare ale firmei de pompe funebre.

Pentru ”serviciul” lor, medicii de la Ambulanța Cluj primeau din partea firmei de pompe funebre sume cuprinse între 400 și 800 de lei.

Oamenii legii au organizat ieri un flagrant, unul dintre medicii de pe ambulanță fiind prins în timp ce lua mită de la patronul firmei de pompe funebre. Cei doi au fost ridicați aseară, în urma flagrantului, și duși la audieri, urmând a fi prezentați judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Conform anchetatorilor, ancheta ar fi extinsă și cu privire la alți angajați ai Serviciului de Ambulanță Cluj.

Mai mult, oamenii legii vor să ceară o expertiză medico-legală în ceea ce privește ultimele decese înregistrate și implicate în acest caz pentru a vedea dacă respectivele victime chiar nu puteau fi salvate de medicii de pe ambulanță, existând suspiciunea că oamenii ar fi putut fi lăsați să moară doar ca medicii să poată declara decesul și să-și încaseze banii de la firma de pompe funebre.

ACTUALIZARE:

Adriana Speranța Coldea, medic al Serviciului Județean de Ambulanță Cluj, este cercetată penal, după ce a primit mită de la Dan Ionescu, administratorul firmei de pompe funebre Rotcons SRL. Tranzacția dintre medicul clujean și această firmă s-a finalizat cu un tarif de 600 de lei, arată Direcția Generală Anticorupție.

„Marți, 11 aprilie, ofițeri de poliție judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Cluj, cu sprijinul Centrului Operațional 3 Cluj-Napoca al D.G.A., sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, efectuează cercetări într-un dosar de corupție privind fapte de dare, respectiv luare de mită.

Astfel, în cursul zilei de ieri, a fost constatată infracțiunea flagrantă imediat după ce un administrator al unei societăți comerciale cu obiect de activitate servicii funerare, i-a înmânat unui medic din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Cluj, suma de 600 lei în schimbul intermedierii legăturii cu aparținătorii unei persoane decedate.

În același context, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.J.A. Cluj, în baza ordonanței de delegare, au efectuat două percheziții la sediul societății comerciale și un autoturism.

Ca urmare a administrării probatoriului, procurorul a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe 60 de zile față de 3 persoane, respectiv medicul, administratorul societății comerciale și un angajat al acestei societăți.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor implicate și stabilirea întregii activități infracționale în cauză”, precizează Direcția Generală Anticorupție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More