Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Anchetă la Spitalul Județean Baia Mare, după ce o femeie a născut un bebeluș mort

0 2.612

Conducerea Spitalului Judeţean „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a început o anchetă după ce un bebeluş s-a născut mort. O rudă a femeii care a pierdut copilul susţine că aceasta nu a fost monitorizată cum trebuie şi nu s-a intervenit când ar fi trebuit să nască.

Potrivit unei postări pe Facebook, sora unei gravide a acuzat personalul medical al Spitalul Judeţean „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare după ce aceasta a fost internată în 16 septembrie şi a dat naştere unui bebeluş mort.

„Azi am rămas cu un gust amar şi complet şocată cum unii oameni depun un jurământ şi omoară îngeri. Aici mă refer la acei doctori şi asistenţi care în seara de 16. 09 au lăsat-o pe sora mea să piardă un suflet de om. A ajuns la urgenţe la 20.00 cu dureri avea 9 luni şi câteva zile era termenul pentru a naşte, între timp până la ora 2.00 au monitorizat-o, copilul era bine, inima îi bătea, la ora 2.00 i s-au rupt apele, a chemat o asistentă să îi spună, bineînţeles asistenta la ţigară pe balcon, răspunzându-i <vin imediat>, când a venit i-a zis că da, îi dilatată complet, dar copilul nu e întors (cu capul în jos). Au mai monitorizat-o la 6.00, când inima micuţului încă bătea pentru ultima dată. La 7.30 când s-a schimbat tura şi a verificat din nou inima micuţului s-a oprit pentru totdeauna, atunci s-au impacientat şi repede au ajutat-o să nască dar era prea târziu, a născut un înger mort din cauza nepăsării lor”, se arată în postare.

Directorul Spitalului Judeţean „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Vasile Pop, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în acest caz nu a fost depusă nicio sesizare din partea membrilor familiei respective.

„Am declanşat o anchetă internă pentru că ne interesează foarte mult tot ceea ce se întâmplă în spital şi dacă cineva este sau nu vinovat în cazul bebeluşului mort la naştere. Noi, conform preceptelor noastre profesionale, trebuie să facem tot ce putem pentru sănătatea oamenilor. În urma acestei anchete vom trage concluziile de rigoare, iar dacă familia respectivă doreşte să se adreseze şi altor instituţii, poate să o facă. Noi ne-am autosesizat şi vrem să aflăm dacă au fost lucruri care nu s-au desfăşurat conform procedurilor şi deontologiei medicale, nefiind depusă nicio sesizare din partea membrilor familiilor. În cazul în care lucrurile nu au fost respectate de personalul medical al spitalului, se va seziza Colegiul Medicilor Maramureş”, a spus Pop.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More