Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Anchetă a Poliţiei Cluj, în cazul copilului căzut din tribunele Sălii Polivalente

0 37

Poliţiştii clujeni au început cercetări pentru vătămare corporală din culpă după ce un copil de nouă ani, care asista ca spectator la un meci de baschet, a căzut, sâmbătă seara, de la o înălţime de circa patru metri, de la o tribună a Sălii Polivalente, şi s-a rănit, fiind transportat la spital.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Boie, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX că verificările includ atât conducerea Sălii Polivalente, cât şi antrenorul care însoţea grupul de copii şi părinţii
minorului.

”Poliţiştii clujeni s-au autosesizat şi fac cercetări pentru vătămare din culpă în urma incidentului petrecut sâmbătă seara în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, când un copil a fost rănit. Nu s-a depus nicio plângere în acest acaz. Noi verificăm circumstanţele în care a avut loc incidentul şi se solicită informaţii atât de la conducerea Sălii Polivalente, cât şi de la antrenorul cu care era copilul şi de la părinţii acestuia”, a spus Boie.

Reprezentanţii Sălii Polivalente au declarat, duminică, la rândul lor, că un băieţel în vârstă de 9 ani a asistat, sâmbătă seara, împreună cu alţi circa 20 de colegi de la secţia de juniori ai unei echipe de baschet, la un meci al echipei de seniori şi a căzut de la o înălţime de circa 4 metri de la o tribună.

”Băieţelul a căzut în spatele tribunei retractabile, care se foloseşte doar la anumite evenimente sportive. A rămas o gaură în urma construcţiei. A fost un defect de construcţie. Noi am sesizat de un an şi jumătate constructorul, au intervenit dar nu au remediat. Trebuie să stabilim exact cum s-a întâmplat să cadă acel copil de la o înălţime de circa 4 metri. Nu vom mai folosi acea tribună retractabilă până nu se remediază problema”, au spus sursele citate.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj, Călin Lazăr, a declarat şi el că băieţelul a suferit un traumatism cranio-cerebral şi şi-a fracturat mâna stângă, acesta fiind ţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică în spital, sub supraveghere medicală.

Directorul Spitalului de Copii Cluj, dr. Călin Lazăr, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că singurele probleme au fost la mâna stângă.

‘Copilul a fost internat sâmbătă cu o fractură de antebraț stâng și cu un traumatism cranio-cerebral închis. Traumatismul nu a pus probleme din punct de vedere neurologic și neurochirurgical, s-a infirmat un hematom subdural după consult CT și după examinare CT și consult neurochirurgical și a fost redusă fractura în sală. Copilul a fost externat astăzi. Deci, din punct de vedere neurologic a ieșit din perioada critică și atunci rămâne fractura pentru care, probabil peste trei săptămâni, va trebui scos ghipsul ca să vedem cum s-au sudat oasele respective’, a menționat Călin Lazăr.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Cluj-Napoca transmis, duminică, primarul Emil Boc a dispus constituirea unei comisii tehnice de anchetă coordonată de viceprimarul Gheorghe Surubaru care va stabili circumstanţele şi cauzele producerii incidentului, precum şi responsabilităţile tuturor factorilor implicaţi (constructor sală, furnizor echipamente, organizator evenimente, administrare sală).

”De asemenea, comisia va dispune măsurile necesare pentru a preveni astfel de evenimente în viitor”, se arată în documentul citat.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost inaugurată în octombrie 2014, în urma unei investiţii de circa 70 de milioane de lei. Este administrată de o societate comercială şi condusă de un Consiliu de Administraţie numit de Consiliul Local Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More