Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Anchetatorii iau în calcul toate variantele în cazul avionului prăbușit în Maramureș

0 251

avion prabusit maramures

Ancheta în cazul avionului ultrauşor prăbuşit în Maramureş a fost preluată de Parchetul Curţii de Apel Cluj şi specialişti ai Centrului de Investigare pentru Securitatea Aviaţiei Civile (CIAS), anchetatorii luând în calcul toate variantele – defecţiune tehnică, eroare de pilotaj şi condiţii meteo.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Dumitriţa Rus, a declarat corespondentului MEDIAFAX că ancheta în cazul prăbuşirii avionului ultrauşor la Copalnic Mănăştur, soldată cu decesul pilotului şi rănirea gravă a pasagerului, a fost preluată, duminică dimineaţă, de procurori de la Parchetul Curţii de Apel Cluj.

În paralel cu cercetarea procurorilor, specialiştii Centrului de Investigare pentru Securitatea Aviaţiei Civile (CIAS) au început o anchetă la locul prăbuşirii avionului.

Potrivit investigatorului CIAS Eugen Suciu, epava avionului va fi ridicată de la locul prăbuşirii şi transportată într-un hangar la Bucureşti, unde „va fi analizată bucată cu bucată”.

„Căutam fiecare probă, o fotografiem, o filmăm, facem o schiţă a accidentului, ca sa putem ridica epava. Ulterior, epava va fi transportată la un loc hotărât de CIAS, avem un hangar la dispoziţie la Bucureşti. Din nefericire, această aeronavă nu are zborul înregistrat, aşa că va trebui să presupunem ce s-a întâmplat. Nu putem utiliza date obiective, trebuie să ne bazăm pe datele martorilor. Din nefericire, avem o victimă decedată, pilotul, dar din fericire avem un martor ok, pasagerul, care ne va spune ce s-a întâmplat”, a declarat, la locul accidentului, Eugen Suciu.

Anchetatorii iau în calcul toate variantele, de la o defecţiune tehnică, până la eroare de pilotaj şi condiţii meteo şi se va reconstitui ultima fază a zborului. „Ancheta este una dificilă, vom analiza toată epava, iar acest lucru poate dura un an, doi, cât e necesar. Avem obligativitatea ca, la fiecare an care trece, să facem declaraţii despre stadiul anchetei, dar nu ne putem grăbi”, a spus investigatorul CIAS.

Citește și: 

FOTO/VIDEO – Avion ultraușor prăbușit în Maramureș cu două persoane la bord

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More