Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Anda Dimitriu, invitată specială la ”Marșul pentru Viață” de la Dej

0 62

Asociatia Stânca în parteneriat cu mai mulţi factori locali organizează la Dej „Marşul pentru viaţă” in data de 26 Martie 2016, ora 11.00, în Piața Bobâlna, eveniment la care invitată specială este Anda Dimitriu.

„Marşul pentru viaţă” reprezintă cel mai important eveniment naţional anual prin care este celebrată naşterea de copii şi familia!
Anul acesta, „Marşul pentru viaţă” se va organiza simultan în aproximativ 100 de orașe din ţară si are ca scop promovarea valorii și a unicității vieții.

“Marșul pentru Viață” este apolitic și neconfesional, dar este deschis participării tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice.

Mesajul pe care organizatorii doresc să-l transmită prin tema acestui an, „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, este că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci ele se construiesc unul pe altul, și că familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină, în particular.

Prin acest demers, organizatorii nu solicită interzicerea prin lege a avorturilor, ci își propun să  atragă atenția asupra câtorva aspecte:
• existența, unicitatea, demnitatea și valoarea fiecărui om, începând din momentul concepției;
• că diferite situații defavorabile, precum sarcina neașteptată, nedorită, statutul marital, situația economică ori depistarea posibilității unei afecțiuni la copil conduc la criza de sarcină, o perioadă de maximă frământare și dificultate pentru femeie;
• că răspunsul la criza de sarcină nu este avortul, ci sprijinirea femeii;
• că este firească sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină, înainte și după naștere, de către tatăl copilului, familie, prieteni, culte, societatea civilă, stat;
• că firescul unei societăți care sprijină mama și copilul înseamnă și sprijinirea adopției, a copiilor adoptați, a părinților adoptivi, a părinților care din motive întemeiate nu își pot crește copiii și doresc să îi încredințeze spre adopție, sprijinirea persoanelor singure, a familiilor monoparentale, a persoanelor cu dizabilități, a persoanelor care au nevoie de îngrijire, a tuturor celor vulnerabili, în general.

De asemenea cu această ocazie, Asociaţia Stânca lansează în cadrul școlilor două concursuri :

Concurs de desen și Concurs de eseuri/compuneri pe tema: „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”.

Lucrările se vor realiza în perioada 14 –18 martie, iar premierea va avea loc în 26 Martie, în cadrul evenimentului ”Marșul pentru viață”.

Deschiderea Evenimentului va fi făcută de invitata specială: Anda Dimitriu!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More