Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Andrei Andreicuț: Preoții și credincioșii să doneze sânge pentru victimele incendiului din Colectiv

0 102

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, a adresat azi către toți preoții și credincioșii din Ardeal rugămintea de a se solidariza cu victimele tragediei de la clubul Colectiv din București. 

Preoții și credincioșii sunt îndemnați să doneze sânge și să organizeze colecte de bani pentru a sprijini victimele și familiile acestora, în urma tragediei din Capitală.

”Pe 30 octombrie 2015 a avut loc tragedia din București de la Clubul Colectiv. Suferința e imensă, atât pentru tinerii spitalizați, cât și pentru părinți. Sfântul Pavel ne înseamnă să ne aducem aminte de cei ce îndură suferințe, întrucât și noi suntem în trup (Evrei 13,3). Pentru cei ce au murit să facem pomeniri la ectenia morților, pentru cei din spital să ne rugăm, iar simțământul frăției și al compasiunii pentru cei încercați să ne cuprindă pe toți. Și, practic, în zilele următoare, preoții și credincioșii sunt rugați să doneze sânge, iar în parohii, între 1-14 noiembrie, să se facă colecte în bani pentru cei greu încercați”, se arată într-un comunicat transmis luni AGERPRES de către Biroul de presă al Mitropoliei Clujului, Sălajului și Maramureșului.

Sumele de bani se vor centraliza la protopopiate, iar apoi vor fi virate la Arhiepiscopie, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More