Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Angajat al unei firme de salubrizare prins cu țigări ascunse sub gunoiul menajer – VIDEO

0 75

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, in ultimele 24 ore, peste 4.800 pachete țigări, în valoare de aproximativ 42.000 de lei.

În data de 23 iunie 2016, în jurul orei 16.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat un bărbat, angajat al unei firme de salubrizare, care transporta, cu o roabă, deșeuri menajere.
Polițiștii de frontieră împreună cu organele vamale au efectuat un control amănunțit asupra persoanei și a materialelor folosite, ocazie cu care au fost descoperite, în roabă, ascunse sub deșeuri menajere, 150 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 1.360 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul în vârstă de 32 ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

În ziua 22 iunie a.c., în jurul orei 15.26., s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în tara, P.Teodor, în vârstă de 22 de ani, cu dublă cetățenie româno-moldoveană, domiciliat pe raza jud. Iași, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Lituania.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat la schimbătorul de viteze și în semiaripa dreapta față, cantitatea de 290 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de peste 360 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Volkswagen în valoare de aproximativ 10.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

În data de 23 iunie a.c., în jurul orei 1.30, un echipaj mobil din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmației a depistat în trafic un autoturism în care se aflau mai multe colete cu țigări.

Lucrătorii vamali au pornit în urmărirea mașinii folosind semnalele acustice şi luminoase, iar la scurt timp autoturismul a fost descoperit abandonat pe o stradă din localitatea Sighetu Marmației.

În interiorul mașinii au fost descoperite cinci colete, iar lângă autoturism a mai fost descoperit încă un colet din același lot.

Drept urmare, mașina şi țigările au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.400 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 40.000 lei.

Țigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More