Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Angajați ai primăriei Zalău trimiși în judecată pentru abuz și complicitate la abuz în serviciu

0 198

Procurorii DNA transmit faptul că doi angajați ai Primăriei Zalău, alături de o a treia persoană, au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, pentru abuz și complicitate la abuz în serviciu.

Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție transmit prin intermediul unui comunicat de presă faptul că procurorii DNA – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi angajați ai primăriei municipiului Zalău. De asemenea în judecată a fost trimisă și o a treia persoană. Aceștia sunt trimiși în judecată pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Astfel procurorii DNA informează că, în cursul anului 2011, Potroviță Stelian, secretar al Primăriei Zalău la data comiterii faptei, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în contextul atribuirii către o persoană, reprezentată de o persoană fizică, a unei suprafețe de teren intravilan de 6.100 mp.

Terenul aparținea Statului Român și care nu făcea parte din rezerva aflată la dispoziția Comisiei Locale. La momentul respectiv, în municipiul Zalău, existau alte suprafeţe de teren agricol pentru a satisface integral cererile proprietarului.

În demersul său, Potroviță Stelian ar fi beneficiat și de ajutorul celorlalți doi inculpați, cea de a treia persoană trimisă în judecată, dar și Onaca Dorel Crinel, la acea vreme inspector în cadrul Serviciului Registru Agricol și Fond Funciar – Biroul Fond Funciar de la Primăria municipiului Zalău, care i-ar fi pus la dispoziție mai multe înscrisuri (documentația topografică) care au stat la baza semnării procesului verbal de punere în posesie.

Prin infracțiunea săvârșită ar fi fost cauzat Statului Român un prejudiciu total de 1.754.820 lei (format din  suma de 1.310.740 lei – valoarea terenului la nivelul lunii decembrie 2019, la care se adaugă lipsa de folosință a terenului în perioada aprilie 2011 – decembrie 2019, respectiv 444.080 lei).

În cauză, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sălaj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More