Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Angajatul unei bănci, acuzat că a furat bani din contul unui client pentru a-și cumpăra BMW X5

0 357

Ghiseu - Banca

Polițiștii specializați în combaterea criminalității informatice și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 4 percheziții în județul Ilfov și municipiul București, pentru probarea activității infracționale a unei persoane care ar fi obținut peste 567.000 de lei prin comiterea de infracțiuni informatice.

La data de 19 ianuarie, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești din cadrul I.G.P.R., împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. — Structura Centrală, au efectuat 4 percheziții domiciliare, pe raza județului Ilfov și a municipiului București, la persoane bănuite de comiterea de infracțiuni informatice.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe dispozitive de stocare a datelor informatice, bani, un autoturism și documente.

Față de un bărbat bănuit în cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale, la data de 14 ianuarie, pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că acesta, folosindu-se de calitatea pe care o avea într-o instituție financiară, ar fi solicitat emiterea unui nou token în numele unui client, apoi ar fi accesat fără drept contul acestuia, dispunând trei transferuri bancare neautorizate.

Astfel, la data de 6 ianuarie, acesta ar fi transferat 200.000 de lei într-un alt cont, motivul declarat al tranzacției fiind plata contravalorii unui imobil, care în realitate nu există.

Ulterior, cel în cauză ar fi transferat către contul său propriu încă 49.000 de lei.

Din verificările efectuate a rezultat că acesta ar fi ridicat în numerar cea mai mare parte a sumelor de bani menționate.

De asemenea, acesta ar fi transferat 318.721 de lei pentru a achiziționa un autovehicul, care a intrat în posesia lui, în baza unor acte de împuternicire întocmite în fals în numele clientului, al cărui cont l-ar fi fraudat.

Totodată, acesta ar fi emis anterior o altă adeverință în fals, care atesta că a stins anticipat, prin rambursare, 5 credite obținute pentru interese personale, cu scopul de obține un nou credit de la o altă bancă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More