Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

ANGELA MERKEL: Refugiații care încalcă legea, să fie expulzați

0 356

În urma violențelor ce au avut loc de Anul Nou, cancelarul Angela Merkel s-a pronunțat vineri seara în favoarea modificării legii din Germania, pentru a facilita expulzarea solicitanților de azil și a refugiaților care încalcă legea.

În prezent, legislația prevede o condamnare de cel puțin trei ani pentru a permite expulzarea unui solicitant de azil în cursul examinării dosarului său, pe lângă condiția suplimentară ca viața ori sănătatea acestuia să nu fie amenințate în țara sa de origine.

Chestiunea care se pune de acum înainte este „când se pierde dreptul de ședere la noi?”, a întrebat cancelarul german.

„Iar aici, să ne întrebăm dacă nu trebuie pierdut mai repede (decât este prevăzut în prezent) și vreau să spun că, pentru mine, trebuie pierdut mai repede”, a adăugat ea cu prilejul unei reuniuni cu cadre din conducerea partidului său la Mainz (sud-vest).

„Trebuie să facem asta pentru noi și pentru numeroșii refugiați care nu au fost prezenți la evenimentele de la Koln”, a adăugat ea. Cu o zi înainte, Angela Merkel lansase un apel la o discuție pe această temă, fără să fie atât de explicită, notează Agerpres.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More