Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Angela Rusu, în stare de șoc, din cauza incendiului care i-a distrus restaurantul din Gherla

0 905

Cântăreaţa Angela Rusu este în stare de şoc, după ce un incendiu i-a distrus restaurantul de sute de mii de euro din Gherla.

Sala de evenimente, cu o capacitate de 400 de locuri, a fost inaugurată în luna mai 2019, în urma unei investiții de 650.000 de euro.

„Viaţa merge înainte. O să trecem şi peste nenorocirea aceasta. Este foarte important pentru noi că nu au existat victime. Aş vrea să se ştie că eu am descoperit focul, am sunat la 112 şi am evacuat angajaţii firmei. Nu erau persoane străine în local la momentul respectiv, doar angajaţii firmei care se ocupă de organizarea evenimentelor”, a declarat Angela Rusu.

Sâmbătă, 14 decembrie, în jurul orei 14:30, sala de nunți a cântăreței de muzică populară Angela Rusu era cuprinsă de flăcări. Sala de evenimente era situată pe strada Fizeșului din Gherla. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej, un echipaj SMURD, pompieri voluntari din cadrul SVSU Gherla și polițiști.

Interpreta a fost și cea care a anunțat că a luat foc acoperișul clădirii. Inițial, s-a spus că focul a fost pus intenționat pentru că a izbucnit chiar înainte de începerea unui eveniment. Incendiul s-a produs, de fapt, din cauza unui scurtcircuit la instalația de climatizare, iar pagubele sunt enorme. Conform spynews.ro, clădirea nu ar fi fost asigurată, așa că paguba este de 600.000 de euro. Angela Rusu a precizat că incendiul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale.

Precizările ISU Cluj:

în urma verificărilor la Compartimentul Avize-Autorizații al I.S.U. Cluj s-a constatat că, pentru sala de evenimente de la adresa de mai sus nu a fost emisă autorizație de securitate la incendiu;

– cauza probabilă a incendiului – scurtcircuit electric la instalația de climatizare;

– concomitent cu desfășurarea activităților de cercetare a cauzei probabile de incendiu, a fost întocmită o Notă de control finalizată printr-un proces verbal de constatare și sancționare, fiind aplicată amendă, conform Legii 307 din 2006 actualizată,  în cuantum de 50000 lei pentru funcționare fără autorizație de securitate la incendiu;

– în urma constatărilor, vor fi informate Inspectoratul de Stat în Construcții și primăria municipiului Gherla.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More