Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Anima Pro Terra: ”Morar Costan știe să ceară, dar nu știe sa dea”

0 75

anima pro terra-joey kelly-frauke berner

Printr-un comunicat trimis pe adresa redacției, Asociația Anima Pro Terra, cea care se ocupă de adăpostul de câini fără stăpân de la Dej, îl acuză pe primarul Costan Morar că este lipsit de viziune, de deschidere și numără în continuare voturi la bucată”. Redăm mai jos, integral, comunicatul Anima Pro Terra.

Vizita lui Joey Kelly, Frauke și Frank Berner s-a bucurat de mediatizarea cuvenită unui mare eveniment pentru un oraș mic. Dezamăgit însă de interesul arătat față de “ instituția primarului” de către presa națională, care a uitat să-l pomenească, eclipsat de imaginea puternică a celorlalți participanți, nemulțumit de propria prestație în fața presei, edilul Morar Costan face din nou apel la presa locală pentru a repeta un discurs deja uzat pe tema câinilor fără stăpân.

Citiți și: Costan Morar: ”Adopțiile trebuie să continue și să fie promovate”

 

Primarul preferă întotdeauna liniștea propriului birou și aprobările consilierilor personali, pentru că acolo greșelile pot fi corectate, ideile reformulate la nesfârșit,  să mulțumească tot cetățeanul.  Adevărata conferință de presă a avut un ton pozitiv dat de musafirii noștri, care au rămas încrezători în promisiunile stângace ale primarului, pentru că ei încă nu au cunoscut autorități care să nu-și respecte cuvântul dat.

Primarul a scăpat însă o declarație nedorită : EL este cel care va extinde numărul de locuri din adăpost. Dacă s-a înțeles greșit, lucrurile trebuiau lămurite pe loc, nu după plecarea partenerilor de discuție, cel puțin așa ar face un om stăpân pe situație și demn de funcția pe care o deține.

Discuțiile din spatele ușilor închise au fost pentru noi plictisitoare, pentru că am fost obligați să ascultăm din nou același punct de vedere erodat, discursul primarului fiind poate unul dintre puținele capitole la care este consecvent până la exasperare. Din partea delegației germane s-au făcut eforturi mari pentru a-i explica primarului lucruri pe care le aude de 8 ani de zile, dar  fără să fie capabil să le înțeleagă: fără sterilizare nu se poate, problema este întreținuta de abandonul continuu și nu există rezolvare imediată, ci doar soluții pe termen lung.

 

Citiți și: Joey Kelly și o echipă a televiziunii RTL Germania au vizitat adăpostul de câini de la Dej – FOTO/VIDEO

Primarul le-a pus și nemților placa cu responsabilitatea grea pe care o poartă, cu copiii, cu vârstnicii, la care aceștia nu sunt deloc insensibili, dovadă făcând donațiile lor consistente în fiecare an pentru ajutorarea acestora.  Morar Costan știe să ceară, dar nu știe să dea, este veșnica victimă a tuturor, cu toții îi suntem datori să-i sprijinim acțiunile, chiar dacă nu-i împărtășim ideile, ne dă dispoziții și fixează target-uri, chiar dacă suntem voluntari, nu funcționari plătiți din bani publici.

Nu credem că primarul Morar a înțeles importanța și dimensiunea evenimentului și a interlocutorilor săi.  Este lipsit de viziune, de deschidere și numără în continuare voturi la bucată.  Își dorește să iasă liniștit la pensie din funcția pe care, crede el, o deține pentru mulți ani de acum înainte, mult prea mulți pentru comunitatea noastră.  Are însă un suflet mare: iubește copiii și hingherii.

Ne-am fi dorit un primar în care Joey Kelly, Frauke și Frank Berner să găsească un partener de discuții, care să le încurajeze proiectele, nu doar să le comunice intențiile sale ce vor rămâne fără rezultatul așteptat.

Asociația Anima Pro Terra își continuă activitatea indiferent de turbulențele provocate de autorități și, din fericire, cu sprijinul a tot mai multor prieteni puternici din adevărata U.E.

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More