Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Anima Pro Terra: ”Primarul municipiului Dej a refuzat continuarea colaborarii cu Fundatia Vier Pfoten”

0 69

caine anima pro terra

In perioada 12-30 mai 2014, Fundatia Vier Pfoten si Asociatia Anima Pro Terra Dej in colaborare cu primaria Jichisul de Jos va desfasura o campanile de sterilizare a cainilor cu stapan de pe raza comunei.

”Pentru a reduce numarul cainilor fara stapan din municipiul Dej, este esential sa sterilizam cainii cu stapan atat din Dej, dar si din cele 10 comune invecinate. Dorim sa-i multumim pe aceasta cale, primarului comunei Jichisul de Jos care a inteles si a venit in sprijinul cetatenilor comunei cu o actiune de sterilizare gratuita a tuturor cainilor cu stapan, deoarece legea 258/2013 prevede obligativitatea sterilizarii tuturor cainilor cu stapan, apartinand rasei comune pana la 1 ianuarie 2015”, spun cei de la Anima Pro Terra.

Totodata dorim sa multumim Fundatiei Vier Pfoten pentru sprijinul acordat in gestionarea problemei cainilor fara stapan si speram intr-o colaborare de cat mai lunga durata, pana cand problema va fi rezolvata in totalitate.

”Planul nostru era sterilizarea tuturor cainilor cu stapan din municipiul Dej, iar in pararel sterilizarea si capturarea cainilor fara stapan de catre Vier Pfoten, iar pe urma cele 10 comune arondate. Insa, primarul municipiului Dej a refuzat continuarea colaborarii cu Fundatia Vier Pfoten, proiect care oferea dejenilor posibilitatea sterilizarii gratuite” se arată în comunicatul de presă al Asociației Anima pro Terra Dej.

Din acest motiv, am cautat solutii, deoarece in Dej se poate vedea deja “eficienta” serviciului de ecarisaj, care captureaza cainii sterilizati, batrani si blanzi prin metode “aproximativ legale” (dupa cum a declarat insusi edilul orasului) si lasa in strada cainii nesterilizati sa se inmulteasca si sa puna in pericol cetatenii.

De asemenea, nu sunt de neglijat costurile: o colaborare cu Vier Pfoten consta in asigurarea mesei si cazarii echipei si a combustibilului, restul cheltuielilor fiind suportate de fundatie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More