Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Animalele sunt ființe cu drepturi, conform legii în Marea Britanie

0 90

Animalele vor fi recunoscute oficial drept ființe cu drepturi, în legislația britanică fiind o victorie pentru activiștii pentru drepturile animalelor. Guvernul a stabilit o serie de măsuri pentru protejarea animalelor, inclusiv oprirea majorității exporturilor de animale vii și interzicerea importului de trofee de vânătoare.

Reformele vizează animalele de fermă și animalele de companie din Marea Britanie, dar și animalele din străinătate, prin introducerea unor interdicții privind comerțul fildeș și aripioare de rechin, scrie The Guardian.

Unele dintre măsuri, inclusiv microciparea pisicilor și oprirea persoanelor din a păstra primatele ca animale de companie, au fost pregătite de ani de zile, iar altele, cum ar fi restricționarea exporturilor de animale vii, au făcut subiectul unor campanii vechi de zeci de ani.

„Suntem o națiune de iubitori de animale și am fost prima țară din lume care a adoptat legile privind bunăstarea animalelor. Planul nostru de acțiune urmărește interzicerea exportului de animale vii pentru sacrificare, interzicerea creșterea primatelor ca animale de companie și va introduce noi legi pentru a combate contrabanda cu păsări”, a declarat ministrul britanic al Mediului.

Cursele ilegale de iepuri și utilizarea capcanelor cu lipici vor fi, de asemenea, interzise. Cu toate acestea, utilizarea cuștilor pentru păsări de curte nu va fi interzisă, așa cum solicitaseră activiștii. În schimb, fermierilor li se vor oferi stimulente pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării animalelor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More