Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aniversarea Jandarmeriei Ardelene la Dej, cu exerciții antitero și chinotehnice – FOTO/VIDEO

0 168

Centrul Municipiului Dej a răsunat azi de focuri de armă, în cadrul unui exercițiu demonstrativ pus la cale de jandarmii clujeni, cu ocazia unui eveniment aniversar care marchează 98 de ani de la înființarea Jandarmeriei Ardelene.

În fața reprezentanților instituțiilor județene, oficialități locale sau județene și a dejenilor, jandarmii clujeni au organizat în premieră la Dej un eveniment care a curpins o serie de activități menite să marcheze sărbătoarea Jandarmeriei Ardelene. Aceasta a fost întemeiată la 29 aprilie 1919, când prin Înaltul Decret nr. 1964/1919 lua naștere pe teritoriul Transilvaniei Brigada IV Jandarmi Cluj cunoscută după Revoluţia din 1989 sub denumirea de Comandamentul de Jandarmi Teritorial „Someşul”, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca.

Acesta avea ca zonă de responsabilitate 6 judeţe situate în partea de nord-vest a Transilvaniei.

La Dej, evenimentul a cuprins prezentarea unor exerciţii demonstrative ale efectivelor antitero ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, exerciţii demonstrative ale cuplurilor chinotehnice și prezentarea materialelor de intervenţie ale Jandarmeriei, a armamentului şi a altor echipamente şi materiale folosite pe timpul executării misiunilor precum şi a autovehiculelor de intervenţie.

Zeci de dejeni au luat parte la exercițiile demonstrative ale jandarmilor clujeni, la intervenția trupelor antitero, care s-a lăsat cu focuri de armă și arestarea ”vinovaților”, pentru ca la finalul evenimentului dejenii, mai ales copiii, să se înghesuie pentru a-și face fotografii cu câinii-vedetă ai jandarmilor, dar și pentru a le fi prezentate armamentul și echipamentele celor care-și pun zilnic viața în pericol pentru a proteja populația și sunt mereu în sprijinul cetățeanului.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1462680360461393.1073742379.467241263338646&type=3

Un eveniment similar cu cel de la Dej a avut loc de la ora 13 și la Gherla.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More