Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

ANOFM: 2.000 de absolvenţi si-au gasit loc de muncă prin subvenţionarea angajatorilor

0 54

 

 

Peste 2.000 de absolvenţi au fost încadraţi în muncă prin subvenţionarea angajatorilor, în primele şase luni ale acestui an.

‘În primele şase luni ale anului 2013, prin subvenţionarea angajatorilor, s-a realizat încadrarea a 2.057 absolvenţi, dintre care 1.085 provin din învăţământul superior. Din învăţământul postliceal au fost angajate 122 persoane, iar din cel liceal – 769. Absolvenţii de învăţământ profesional au fost în număr de 81. În acelaşi timp, câte două persoane având studii primare şi gimnaziale finalizate au semnat contracte de muncă’, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Liliana Bogdan pentru agentia AGERPRES.

Legea din România spune că angajatorii care încadrează în muncă, pe durata nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, sunt scutiţi timp de un an de zile de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More