Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ansamblul folcloric Someșana Dej și trupa de teatru Arlequin au plecat în Franța. Cât a plătit Primăria Dej pentru deplasare

0 261
Ansamblul folcloric ”Someșana” și trupa de teatru francofon ”Arlequin” de la Centrul Cultural ARTA Dej, în total 30 de persoane, și-au luat zborul în această dimineață spre Franța.
Cei 30 de artiști răspund astfel invitației adresate primarului Costan Morar de către primăria din orașul francez Le Quesnoy, oraș înfrățit cu Dejul, invitația fiind adresată și de către Asociația de Colaborare Franco-Română din același oraș.
Astfel, în cele șapte zile pe care le vor petrece în Franța, dejenii vor susține două spectacole în Le Quesnoy și Jolimetz, cu ocazia evenimentului ”Sărbătoarea muzicii”, în programul delegației dejene fiind cuprinse și vizitarea orașului gazdă, a unui liceu, a unei ferme și a unei întreprinderi locale.
De asemenea, dejenii vor participa și la o recepție oficială ce va fi găzduită la Primăria din Le Quesnoy, dar vor lua parte și la ateliere ludice la diferite școli, sau la liturghia din biserica orașului.
Programul delegației dejene în Franța cuprinde și vizitarea Muzeului de Sticlă și Ceramică, dar și vizitarea Parisului, capitala Franței.
Miercuri, delegației dejene din Franța i se va alătura și primarul Costan Morar, alături de soția acestuia, cei doi urmând să petreacă trei zile în Franța.
Deplasarea grupului de artiști și oficiali din Dej în Franța este asigurată și din bani de la bugetul local. Doar pentru biletele de avion pentru această vacanță, municipalitatea a plătit peste 35.000 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More