Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Ansamblul folcloric ”Valea Someșului” a primit doar laude la Festivalul Internațional de Folclor din Rimini

0 199

Ansamblul Valea Somesului festival Rimini Italia (1)

Ansamblul folcloric ”Valea Someșului” Gherla a fost prezent săptămâna trecută pe scena Festivalului Internațional de Folclor ”Rimini Fest”, la care au mai participat ansambluri similare din țări precum Italia, Bulgaria, Croația, Georgia, Turcia sau Țara Bascilor.

Alcătuit din 23 de artiști amatori, ansambul ”Valea Someșului” a beneficiat doar de laude din partea celorlalți participanți și a organizatorilor, directorul festivalului spunând că ansamblul folcloric de la Gherla a fost cel mai bun.

”Valea Someșului” Gherla a prezentat în cadrul festivalului o suită de jocuri populare specifice Văii Someșului, dar și obiceiul tradițional ”Cununa graiului”, extrem de apreciat de cei prezenți.

Participarea artiștilor gherleni la festivalul de la Rimini a reprezentat și o bună oportunitate pentru români de a lega relații de prietenie cu participanții din celelalte țări, dar și ocazia de a promova turismul în zona Văii Someșului, produsele și obiectele tradiționale specifice zonei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More