Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Anticoncepționalele care au produs patru decese în Franța nu vor fi retrase de pe piață în România

0 40

Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor din Franța a anunțat că s-au înregistrat 125 de cazuri de tromboze și patru persoane au murit după ce au consumat anticoncepționalele Diane 35, pilule folosite la scară largă și în tratamentul contra acneei. Dacă în Franța medicamentele produse de compania Bayer vor fi retrase de pe piață, în România nu se va întâmpla la fel.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) au declarat joi, pentru MEDIAFAX, că anticoncepţionalele „Diane 35” rămân, cel puţin deocamdată, pe piaţa din România, o eventuală decizie de retragere aparţinând forului european de profil.

În România, consumul de „Diane 35” este estimat la peste 300.000 de cutii pe an. Prin intermediul spitalelor, tot anual, sunt distribuite aproximativ 3.000 de cutii.

Agenția Europeană a anunțat că va face o evaluare a contraceptivelor orale, dar că pentru moment nu există niciun motiv pentru ca femeile care utilizează astfel de contraceptive orale combinate să întrerupă tratamentul. Tutuși, femeilor le este recomandat să consulte medicul dacă doresc să schimbe tratamentul din cauza temerilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More