Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Anul școlar începe și la Asociația creștină VIA NOVA DOMINI Dej

0 293

Asociatia crestina VIA NOVA DOMINI Dej

Înființată în aprilie 2014 de către un grup de oameni iubitori de artă, cultură și spiritualitate creștină, cu scopul de a oferi copiilor cu talent și vocație, dar fără posibilități materiale, accesul la artă, cultură, educație și spiritualitate creștină, Asociația creștină VIA NOVA DOMINI Dej începe sâmbătă, 20 septembrie, noul an școlar.

Asociația, cu sediul în Dej, strada 1 Mai nr. 50,deține un număr de 5 săli de clasă, bibliotecă, sală de spectacole, birou administrativ și studio de înregistrări.

Asociația se bucură de sprijinul unor profesori deosebiți din Municipiul Dej, care predau în cadrul asociației ca și voluntari. În sprijinul asociației s-au alăturat oameni de bine, firme și parohii din municipiul Dej și zonele arondate, care prin bunăvoința lor ajută la buna funcționare a asociației.

În cadrul asociației funcționează în momentul de față un număr de 7 clase cu următoarele profile:
– clasa de muzică corală
– clasa de orchestră
– clasa de acordeon, pian și orgă
– clasa de vioară, chitară și mandolină
– clasa de instrumente de suflat
– clasa de desen și pictură
– clasa de limba engleză.

În total, în cadrul claselor studiază în acest moment un număr de 52 de elevi.

În perspectivă, Asociația creștină VIA NOVA DOMINI își propune derularea mai multor proiecte educaționale:

– înființarea unui club creștin, la care vor adera personalități din lumea spirituală, culturală, socială și reprezentanți ai societății civice, care vor împărtăși din experiența lor tuturor participanților la întrunirile din cadrul clubului creștin

– înființarea unor module de pregătire pentru admiterea la liceu, bacalaureat și studii superioare a elevilor din cadrul asociației

– tabere, excursii, expoziții de desen și pictură, concerte și spectacole

– implicarea în acțiuni civice, culturale și spirituale

– construirea unui centru de zi pentru copii, în cadrul căruia aceștia să beneficieze de o masă caldă, pregătire after-school, cu perspectiva cazării copiilor navetiști.

În vederea derulării și dezvoltării activităților existente și a proiectelor de viitor, vă invităm și vă rugăm să vă alăturați Asociație Creștine VIA NOVA DOMINI. Puteți să ajutați și voi, prin voluntariat sau implicare financiară, ca cei aproximativ 50 de copii să beneficieze de pregătirea necesară pentru școală și să aibă parte de un fundament solid în construirea unei cariere profesionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More