Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Anunț istoric de la NASA: A fost descoperită o planetă asemănătoare Pământului

0 186

Kepler 452B_nasa

NASA a anunțat, joi seară, că astronomii care fac parte din misiunea Kepler au descoperit o noua planetă, asemănătoare Pâmântului, care ar ar putea susține forme de viață.

Potrivit The independent, planeta denumită Kepler 452B, se află în afara sistemului nostru solar și este cu 60% mai mare decât Terra, fiind clasificată drept un „super-Pământ”.

Planeta recent descoperită orbitează în jurul stelei sale în 385 zile, în comparație cu Pământul care își încheie turul în 365 de zile. Cercetătorii NASA au estimat că planeta are o vârstă de 6 miliarde de ani (cu 1,5 miliarde de ani mai mult decât Pământul) și ar putea avea apă, vulcani activi și plante.

„Ne putem gândi la Kepler 452B ca la un văr mai mare al Pământului”, a spus Jon Jenkins, cercetător NASA,

Acesta a adaăugat că această planetă i-ar putea ajuta pe cercetători sa înțeleagă cum a evoluat Terra. El a mai precizat că nu există dovezi că noua planetă este locuită, însă a accetuat că dacă vor fi descoperite forme de viață, vor fi diferite față de oameni.

Misiunea Kepler a fost lansată în 2009 și are ca scop găsirea planetelor locuibile din calea Lactee. În acest moment,a mai anuntat NASA, există 12 planete care ar putea avea condiții necesare pentru a putea fi locuite.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More