Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Anunț Primăria Cuzdrioara: Apă furnizată cu intermitență din cauza caniculei

0 686

Primăria Cuzdrioara anunță locuitorii despre faptul că apa potabilă va fi furnizată intermitent în perioadele caniculare, din cauza debitului scăzut ca urmare a creșterii consumului.

Din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă și a faptului că a crescut consumul de apă, vă informăm că se va furniza apa intermitent pe localități în perioadele cu caniculă, astfel încât să beneficieze fiecare zonă de apă potabilă.

Autoritățile locale transmit locuitorilor rugămintea ca în această perioadă să consume apă strict pentru consum menajer, nu și pentru lucrări agricole și zootehnice.

Compania de Apă:

”Datorită suprasolicitării sistemului de alimentare cu apă, precum și datorită utilizării apei din rețea, de către unii consumatori, în alte scopuri decât cele strict gospodărești, furnizarea apei potabile în localitățile Cășeiu, Cuzdrioara, Câțcău, Vad se va realiza cu intermitență în funcție de disponibilitatea apei la sursă. Pentru a limita timpul necesar pentru întregirea stocului de apă, rugăm utilizatorii să utilizeze apa doar pentru consumul casnic nu și pentru lucrări agricole sau zootehnice”

Odată cu venirea sezonului călduros, experiența Companiei de Apă Someș arată că o parte, uneori importantă, a apei potabile din rețeaua publică de distribuție, este folosită pentru udarea grădinilor, serelor, livezilor, curților etc. ceea ce poate ocaziona lipsa de debit sau chiar lipsa totală a apei pentru satisfacerea nevoilor umane și gospodărești minime, pentru consumul uman al celor aflați în aval de cei care folosesc apa în alte scopuri, privându-i astfel de un drept vital.

Adresăm un apel insistent concetățenilor care derulează astfel de activități agricole să nu mai utilizeze apa potabilă pentru scopuri agricole și de grădinărit, utilizând pe cât posibil apa din alte surse (fântâni, puțuri, etc). Dacă nu se fac eforturi de a reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, există posibilitatea ca utilizatorii să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru spălat, băut și alte necesități zilnice.

Reamintim tuturor utilizatorilor deserviți de Compania de Apă Someș S.A că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești. Aceste prevederi sunt cuprinse și în contractul de furnizare/prestare a serviciului încheiat de CASSA cu fiecare client.

În consecință, Compania de Apă Someș S.A reia apelul adresat pe parcursul anilor utilizatorilor din întreaga arie deservită în județele Cluj și Sălaj, în particular către cei din zona rurală, de a utiliza apa potabilă din rețea strict pentru satisfacerea consumului personal, igienei și necesităților gospodărești normale și de a nu afecta disponibilitatea apei pentru alți concetățeni, prin utilizarea ei în scopuri de grădinărit și agricultură.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More