Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Anunțuri false cu vânzare de căței pe Internet. Aproape 40 de persoane înșelate

0 277

Polițiștii din Prahova au efectuat în această dimineață două percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciuni prin anunțuri fictive pe internet. Două persoane au fost reținute.

La data de 14 aprilie a.c., polițiștii din comuna Cornu au efectuat două percheziții în Poiana Câmpina, la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciuni.

Din cercetări, a reieșit că bănuiții, în cursul lunii martie a.c., ar fi înșelat aproximativ 40 de persoane prin postarea pe internet de anunțuri fictive. Aceștia ar fi pretins că oferă spre vânzare pui de câine din rasa American Staffordshire Terrier, pentru care ar fi solicitat transmiterea în avans a prețului. Sumele pretinse variau între 200 și 500 de lei.

Polițiștii au ridicat de la domiciliile acestora unități informatice, telefoane și tablete despre care există suspiciunea că ar fi fost utilizate în actul infracțional.

Cei doi bărbați, în vârstă de 19, respectiv 24 de ani, au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere legală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More