Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Apa a făcut prăpăd în Sălaj

0 958

40 de gospodării au fost inundate în județul Sălaj din cauza ploilor abundente.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sălaj a anunțat că un număr de 40 de gospodării au căzut pradă apelor ieri noapte. Fenomenele hidrometeorologice periculoase au afectat râul Agrij iar linia telefonică de urgență, 112, a fost înroșită de nenumăratele apeluri ce semnalau gospodării inundate.

„Marţi noaptea, din cauza producerii de fenomene hidrometeorologice periculoase ( avertizare Cod Portocaliu) pe râul Agrij , în dispeceratul ISU Sălaj au fost primite mai multe apeluri care semnalau gospodării inundate în localitățile Romita, Românaşi, Jac şi Chichişa” au declarat reprezentanții ISU Sălaj.

Astfel 5 echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Zalău și a Secției de pompieri Jibou au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa din cele 40 de gospodării afectate. De asemenea A fost activată grupa operativă a ISU pentru monitorizarea situației și coordonarea intervențiilor.

„Pentru evacuarea apei, s-au deplasat imediat 5 echipaje de pompieri (din cadrul Detașamentului Zalău și a Secției de pompieri Jibou) în spijinul UAT-urilor afectate, care au acționat cu motopompe si mijloace specifice la un număr de 40 de gospodării (beciuri, curţi, fântâni, curţi, podeţe etc). Pentru monitorizarea situației și coordonarea intervențiilor, a fost activată şi grupa operativă a ISU condusa de către inspectorul şef. Intervenţiile în localitatea Romita s-au desfăşurat pe parcursul nopţii” au continuat reprezentanții ISU Sălaj.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.