Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Apa a făcut prăpăd în Sălaj

0 997

40 de gospodării au fost inundate în județul Sălaj din cauza ploilor abundente.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sălaj a anunțat că un număr de 40 de gospodării au căzut pradă apelor ieri noapte. Fenomenele hidrometeorologice periculoase au afectat râul Agrij iar linia telefonică de urgență, 112, a fost înroșită de nenumăratele apeluri ce semnalau gospodării inundate.

„Marţi noaptea, din cauza producerii de fenomene hidrometeorologice periculoase ( avertizare Cod Portocaliu) pe râul Agrij , în dispeceratul ISU Sălaj au fost primite mai multe apeluri care semnalau gospodării inundate în localitățile Romita, Românaşi, Jac şi Chichişa” au declarat reprezentanții ISU Sălaj.

Astfel 5 echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Zalău și a Secției de pompieri Jibou au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa din cele 40 de gospodării afectate. De asemenea A fost activată grupa operativă a ISU pentru monitorizarea situației și coordonarea intervențiilor.

„Pentru evacuarea apei, s-au deplasat imediat 5 echipaje de pompieri (din cadrul Detașamentului Zalău și a Secției de pompieri Jibou) în spijinul UAT-urilor afectate, care au acționat cu motopompe si mijloace specifice la un număr de 40 de gospodării (beciuri, curţi, fântâni, curţi, podeţe etc). Pentru monitorizarea situației și coordonarea intervențiilor, a fost activată şi grupa operativă a ISU condusa de către inspectorul şef. Intervenţiile în localitatea Romita s-au desfăşurat pe parcursul nopţii” au continuat reprezentanții ISU Sălaj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More