Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Apă îmbuteliată contaminată pe rafturile magazinelor din țară

2 53

apa-plata

Mii de litri de apă îmbuteliată au fost retraşi de la comercializare în întreaga ţară, după ce s-a descoperit că aceasta conţinea o bacterie rezistentă la antibiotic sau o concentraţie de nitraţi peste limita admisă.

Autorităţile sunt în alertă după ce în mai multe magazine din țară a fost descoperită, la vânzare, apă cu bacterii. 27.000 de litri de apă au fost retraşi de la comercializare în 30 de judeţe, iar valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 47.000 de lei.

Bacteria rezistentă la antibiotic, poate provoca infecţii ale aparatului respirator sau urinar, dar şi septicemii şi chiar deces.

Cea mai mare cantitate de apă retrasă s-a înregistrat în judeţele Vaslui, Iaşi şi Dâmboviţa, potrivit România TV.

Şi în judeţul Bacău a fost descoperită apă cu diverse bacterii, în timp ce în Alba loturi întregi de apă îmbuteliată conţineau o concentraţie de nitraţi peste limita admisă.

Totodată, în Giurgiu, Dolj, Bihor şi Iaşi au fost descoperite firme care îmbuteliau apă deşi nu aveau aviz de la Direcţiile de sănătate.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More