Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Apă potabilă în comuna Mica. De când încep lucrările

0 368

Unul dintre proiectele vitale pentru comuna Mica urmează a prinde contur. Localnicii urmează să fie conectați la rețeaua de apă potabilă.

Primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz, este cunoscut pentru dârzenia de care dă dovadă în planul său de a duce, simultan, apa potabilă, dar și canalizarea, în comuna pe care o administrează. Astfel edilul transmite faptul că în curând locuitorii comunei vor beneficia de apă potabilă, însă nu și de canalizare.

Cel din urmă proiect a fost respins deoarece Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a invocat faptul că ar exista o dublă finanțare.

Unul dintre proiectele pentru care m-am luptat încă din momentul alegerii mele în funcția de primar al comunei a fost acela ca locuitorii comunei Mica să beneficieze de apă și canalizare. Mi-aş fi dorit să pot realiza acest lucru încă din primul an de mandat, dar situaţia nu a depins numai de mine şi nici de Consiliul Local, comuna noastră făcând parte dintr-un Master Plan iniţiat de Compania de Apă Someș.

Toate solicitările noastre pentru obţinerea finanţării unui proiect privind introducerea simultană a apei și a canalizării pe raza Comunei Mica, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, au fost respinse, Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, actualul Minister al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, invocând faptul că ar putea exista o dublă finanțare, iar în consecință Comuna Mica a rămas parte integrantă a proiectului inițiat de Compania de Apă Someș S.A., proiect prin care locuitorii comunei Mica vor beneficia numai de apă potabilă, fără canalizare, afirmă Tiberiu Zelencz.

Astfel, în data de 07.01.2020, edilul a înaintat o adresă Companiei de Apă Someș prin care a solicitat comunicare ultimelor date referitoare la stadiul licitației și a începerii lucrărilor referitoare la introducerea apei potabile pentru comunele Mica și Unguraș.

Potrivit datelor trimise de cei de la Compania de Apă, termenul aproximativ de finalizare a procedurii de licitație va fi 25 februarie 2020, iar data aproximativă de începere a lucrărilor va fi 15 aprilie 2020. Aceștia subliniază, de altfel, că datele sunt estimative în funcție de numărul solicitărilor de clarificări și de eventualele contestații.

Însă, Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica, nu a trecut cu vederea problema canalizării. În acest sens echipa administrativă a întocmit studiul de fezabilitate, urmând ca în perioada următoare să fie realizat și proiectul tehnic pentru obținerea autorizației de construire.

Menţionez faptul că acest proiect a fost finanțat din F.D.I, însă din păcate, până în acest moment, nu am fost chemat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru semnarea contractului, a mai transmis edilul comunei Mica.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More