Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Apa sistată complet la Dej. Problemele la magistrala de alimentare continuă

0 1.047

Primăria Municipiului Dej informează cetățenii că urmare a faptului că problemele la magistrala de alimentare cu apă continuă, Compania de Apă sistează complet alimentarea cu apă a municipiului, inclusiv în zonele joase.

Potrivit discuțiilor cu reprezentanți ai companiei, operațiunile se estimează a fi finalizate în această seară, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Dej.

”Sper din tot sufletul ca în această seară în jurul orei 20:00, să se reia alimentarea cu apă în municipiul nostru, iar această criză de apă care ne-a afectat pe toți și care nu a depins de mine, să se încheie. Voi face tot ce depinde de mine pentru ca această problemă să se rezolve”, anunță primarul Costan Morar.

Într-un comunicat transmis tot azi, mai devreme, pe adresa redacției, edilul șef al Dejului a încercat să aducă lămuriri referitor la cauza avariei care a lăsat municipiul fără apă potabilă timp de două zile:

”Din păcate o situație de nedorit a afectat municipiul Dej, astfel încât astăzi ne aflăm în a doua zi în care avem probleme cu alimentarea cu apă. Situația se datorează unor lucrări efectuate de Compania de Apă Someș S.A pentru cuplarea  localității Nima la conducta magistrală, lucrări făcute necorespunzător și fără responsabilitate, de către firma  Boccardo, care a executat lucrarea, iar alimentarea cu apă a întregului oraș a fost oprită.

În aceste condiții a fost nevoie de intervenție, am făcut tot ceea ce a depins de mine,  am luat legătura cu Compania de apă pentru a vedea exact care este situația, am fost în teren până azi noapte la zona de cuplare, am solicitat continuarea lucrărilor pentru remedierea defecțiunii, lucru care s-a reușit parțial astfel încât astăzi dimineață, în zonele joase ale municipiului era apă la presiune scăzută.

Lipsa apei a continuat  însă, în zonele înalte, fiind afectate și unități de învățământ, de aceea am luat legătura la prima oră cu pompierii, cu firma Samus, am mobilizat echipe din cadrul Primăriei pentru a distribui apă în grădinițele și școlile afectate, la această oră echipele fiind în teren pentru distribuirea apei.

Se lucrează în continuare la remedierea problemei la zona de cuplare cu magistrala, iar potrivit Companiei de Apă, pentru efectuarea corespunzătoare a cuplajului va fi întreruptă alimentarea totală cu apă și în zonele în care este alimentare cu  presiune scăzută”.

”Sper ca astăzi să fie rezolvată această problemă și să fie reluată alimentarea cu apă, însă nu este normal ce s-a întâmplat, din cauza lipsei de profesionalism și responsabilitate a unei firme care nu avea voie să intervină la o asemenea lucrare, fără să o pregătească corespunzător lucrarea, a rămas un oraș întreg fără apă”, a mai spus primarul Dejului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More