Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aparat ultraperformant pentru radioscopie digitală la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca

0 138

Consiliul Județean Cluj va sprijini Laboratorul de Radiologie și Imagistică medicală din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, acordându-i nu mai puțin de 312.170 de lei în vederea achiziționării unui aparat Roentgen pentru radioscopie digitală.

Noul echipament Roetgen digital de ultimă generație va înlocui echipamentul RX vechi analogic instalat în anul 2001, pe care în prezent se efectuează un număr de peste 30.000 de examinări pe an, cu o medie de aproximativ 125 de examinări pe zi. Astfel, noua achiziție va permite efectuarea unor imagini digitale de înaltă calitate, care pot fi stocate în sistem PACS – sistem de arhivare și stocare a informațiilor medicale, pot fi vizualizate în timp real de medicii din alte secții și pot fi eliberate pacientului în format digital pe CD.

            De asemenea, Spitalul Clinic de Recuperare urmează să beneficieze de noi investiții în valoare de 3.855.000 de lei. Prin intermediul acestor fonduri vor fi achiziționate echipamente și aparaturi medicale precum: aparat Diapulse, microscop operator, aparat de sterilizare cu plasma, ecograf multidisciplinar și un sistem de mapping tridimensional, acestea urmând a fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More