Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Apărătorii drepturilor animalelor au ieșit în stradă la Cluj. Cer interzicerea spectacolelor de circ

0 54

Un protest împotriva exploatării animalelor a avut loc vineri seara în Cluj-Napoca, unde peste 50 de persoane s-au adunat pentru a strânge semnături prin care cer primarului din oraș interzicerea spectacolelor de circ, informează Mediafax.

Activiștii pentru drepturile animalelor au mărșăluit pe bulevardul Eroilor din Cluj cu mesaje precum „Stop suferinţei, stop sclaviei”, „Interziceţi circul cu animale”, „Stop circului cu fiinţe non-umane – Tortura şi suferinţa nu sunt distracţie”, „Animal liberation – Human liberation”.

Aceștia au aprins lumânări în memoria animalelor decedate în incendiul de la Circul Globus și au scandat remarci precum „Circul cu animale, vrem eliberare”, „Libertatea nu are specie, e a tuturor”.

 Lorena Cozneac, organizatoarea protestului a declarat că manifestația a fost întrunită cu  scopul de a atrage atenția asupra felului în care sunt tratate animalele din circuri.

„Prin protestul nostru spunem împreună nu exploatării animalelor în circuri în România. Scopul acestei manifestări este de a atrage atenţia asupra felului în care sunt tratate, mai exact exploatate animalele sălbatice în circuri dar şi cele de companie, de la felul în care sunt luate din habitatul lor natural, până la dresarea, chinuirea şi torturarea lor pentru a fi compliante la tehnicile de divertisment pe care sunt obligate să le realizeze. Strângem şi semnături prin care cerem primarului din Cluj-Napoca să interzică primirea de spectacole de circ cu animale pe raza municipiului”, a declarat organizatoarea protestului.

Protestul a fost autorizat și supravegheat de jandarmi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More