Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Apare posibilitatea ca IT-iștii să fie puși la plata impozitului

0 189

IT-iștii par a fi noua țintă a guvernului. Apare ideea ca aceștia să fie puși din nou la plata impozitului, măsură ce va duce la scăderea salariilor nete din acest domeniu.

IT-ul, un domeniu în creștere explozivă pentru țara noastră, este subiect de discuție pe masa ministerelor de resort. Conform ZF ar fi existând discuții ca angajații din acest domeniu și anume peste 30.000 de programatori care sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit să rămână fără aceas­tă facilitate. Rezultatul direct ar fi o scădere a salariilor nete.

Cei de la ZF notează că această modificare ar veni mai ales în contextul în care la 31 decembrie 2018 a expirat or­donanţa care compensa scăderea de 6% din veniturile programatorilor generată de revoluţia fiscală.

De asemenea, publicația cu specific financiar citează o sursă din administrația centrală, sursă care ar confirma o astfel de mutare a guvernului în ceea ce privește angajații din IT: „Având în vedere că au această facilitate de mulţi ani, când industria era la început şi trebuia susţinută, nu văd de ce ar trebui scutiţi, în continuare, când industria este performantă şi salariile sunt de 2.000 de euro“.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More