Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Apartamentele din Cluj, cele mai scumpe din provincie

0 37

someseanul-20130620_194231

Potrivit unui studiu realizat de compania de evaluare imobiliară Darian, apartamentele din Cluj-Napoca sunt cele mai scumpe din provincie, asta deși prețurile au scăzut treptat în toată țara în ultima perioadă.

În clasamentul preţurilor la apartamentele vechi se situează Bucureștiul, cu o medie de 959 eur/mp, locul secund în top fiind ocupat de Cluj-Napoca cu 956 eur/mp. Pe locul trei se situează Timişoara cu 865 eur/mp, arată rezultatele studiului.

Dacă în ultimii 5 ani preţurile apartamentelor vechi au înregistrat la nivel naţional scăderi de aproximativ 41% – cu diminuări ale valorilor şi de 25% pe an în perioada de început a crizei – în ultimul an scăderea a fost de 2%.

În cazul apartamentelor noi, Cluj-Napoca are un preț mediu de 983 eur/mp în primul semestru al acestui an, fiind tot pe primul loc dintre orașele din provincie.

La Bistrița, prețul mediu al unui apartament nou începe de la 579 eur/mp, la Zalău este de 628 eur/mp, iar la Baia Mare este de 521 eur/mp.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More