Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Apel la luciditate făcut de presa clujeană: ”Învață să discerni!”, campanie derulată de APPC

0 35

invata sa discerni

Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) a marcat ziua de 3 mai – Ziua Mondială a Libertății Presei printr-o campanie de conștientizare menită să promoveze o presă de calitate, independentă de contexte consumeriste, politice sau economice.

Intitulată „Învață să discerni’’, campania se adresează în primul rând consumatorilor de presă scrisă, cu scopul de a le atrage atenția acestora asupra contribuției pe care o pot aduce la creșterea calității presei, dacă discern corect între știrile pe care aleg să le citească. De asemenea, campania își dorește să tragă un semnal de alarmă în interiorul breslei jurnaliștilor, care a ajuns să fie adesea desconsiderată din cauza slabei calități pe care o livrează.

Această campanie este un apel la luciditatea cititorului, o pledoarie pentru discernământ și pentru selectarea informației citite.

”Îi încurajăm pe oameni să se abțină să consume mizeriile ce le sunt servite pe post de știri, să ocolească prostiile cu titlul scris cu majuscule și care include cuvinte șocante, pentru că prin alegerile pe care le fac pot contribui la creșterea calității presei. Mi se pare inadmisibil ca, de exemplu, o „știre“ despre daci înalți de 10 metri să numere aproape 10.000 de interacțiuni pe rețelele de socializare, iar articole scrise după toate rigorile jurnalistice și relevante pentru societatea românească să treacă aproape neobservate”, a spus Bogdan Stanciu, membru în Comitetul de Conducere al APPC, jurnalist la „Transilvania Reporter“ și revista „Sinteza“.

Realizată în parteneriat cu agenția de strategie și creație Kumpania și agenția de outdoor și producție publicitară Young, campania se derulează atât pe outdoor, cât și în medii neconvenționale de comunicare indoor.

 

„Învață să discerni’’ se va derula timp de o lună, în perioada 3 mai – 2 iunie, ca preambul la Gala Premiilor APPC, un eveniment care celebrează cei 10 ani de activitate ai Asociației clujene.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More