Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aplicația 24pay, care permite plata transportului în comun cu cardul bancar, se lansează în Cluj-Napoca

0 1.050

Aplicația 24pay, dezvoltată de compania PTP Online, intră pe piața din Cluj-Napoca și oferă utilizatorilor transportului în comun posibilitatea de a achita călătoria cu cardul bancar, prin intermediul telefonului mobil, fără costuri suplimentare.

În urma parteneriatului încheiat între PTP Online și CTP Cluj-Napoca, titlurile de călătorie vor putea fi achiziționate atât din mijloacele de transport în comun, cât și din stații. Astfel, clujenii vor putea cumpăra bilete pentru o călătorie urbană sau bilete cu durată de 45 minute, dar și abonamente de 24 ore, 72 ore, săptămânale și lunare. Călătorii nu vor achita niciun cost in plus față de prețul biletului, aplicatia 24pay fiind gratuită atât pentru utilizatori, cât și pentru Compania de Transport. 

În afară de Cluj-Napoca, aplicația 24pay mai permite plata transportului în comun în șase orașe din România – Arad, Brașov, Iași, Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Timișoara, iar în numai 9 luni de lansare a ajuns la peste 70.000 de utilizatori. Zilnic, în medie, sunt realizate peste 2.500 de tranzacții de cumpărare a biletelor electronice pentru transportul în comun prin intermediul aplicației 24pay.

”Ne bucurăm că am extins serviciile digitale de plată cu telefonul a transportului public în Cluj-Napoca, fiind un oraș important în cadrul strategiei PTP Online de extindere la nivel național. Sistemul 24pay este pus la dispoziție în mod gratuit operatorilor de transport, fără a fi percepute costuri pentru dezvoltarea și implementarea aplicației. Practic, cu o singură aplicație, orice persoană care locuiește sau călătorește în aceste 7 orașe din țară poate achita simplu și rapid transportul în comun prin intermediul cardului bancar, fără a fi nevoită să caute o casă de bilete sau să dețină bani cash asupra sa. Aplicația 24pay a crecut constant în doar câteva luni și sperăm să extindem această soluție modernă de plată a transportului în comun și în alte orașe din țară”, a declarat Dan Cernea, director general PTP Online.

Aplicația 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play sau App Store. Pentru utilizarea aplicației, este necesară adăugare inițială a unui card bancar Visa/Mastercard,  plățile pentru achiziția biletului  fiind derulate prin soluția de plată cu card oferită de Banca Transilvania.

Titlurile de călătorie vor putea fi achiziționate prin accesarea secțiunii ”Transport Public” din aplicația 24pay și scanarea codului QR sau, dacă telefonul este echipat cu tehnologia NFC, prin apropierea de eticheta cu simbolul NFC, de pe afișele montate în stații și mijloacele de transport în comun. Pe lângă acestea, pentru transportul în comun din Cluj-Napoca a fost implementat un nou mod de a plăti călătoria din vehicul, prin tastarea codului de 4 cifre de pe afișul 24pay, urmând a se afișa lista de bilete disponibile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More