Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aplicație de mesaje SOS lansată de Amnesty International

0 147

mesaj SOS smartphone

O aplicație pentru smartphone, prin care se trimite un mesaj SOS către câteva dintre contactele selectate ale utilizatorului, a fost lansată recent de organizația Amnesty International.

Aplicația denumită ”Butonul de Panică” ajută utilizatorul să trimită o alarmă secretă atunci când se află în pericol. Mesajul SOS este trimis unor persoane selectate anterior de utilizator din lista de contacte, în momentul când acesta apasă de 5 ori consecutiv tasta 1 de pe calculatorul telefonului.

Mesajul de urgență trimis este însoțit și de un link spre Google Maps, care conține locația utilizatorului în momentul trimiterii mesajului.

În cazul în care utilizatorul se află în pericol iminent și nu poate accesa calculatorul telefonului pentru a apăsa de 5 ori tasta 1, mesajul SOS poate fi trimis apăsând de 5 ori butonul ”Power” al dispozitivului mobil.

Potrivit Amnesty International, aplicația este destinată telefoanelor cu sistem de operare Android și a fost testată deja în 17 țări. Aplicația este destinată activiștilor și jurnaliștilor care se află în zone de război sau țări în care există conflicte civile, dar în același timp, poate fi utilizată de către orice posesor de smartphone care va avea nevoie de o astfel de aplicație de urgență.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More