Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aplicații smartphone care te anunță când e cutremur – VIDEO

0 136

aplicatie cutremur android

Telefoanele de ultimă generație, dotate cu accelerometru, pot detecta cutremurele, spun specialiștii. Smartphone-urile sunt suficient de sensibile pentru a sesiza când are loc un seism în apropiere.

Majoritatea smartphone-urilor sunt dotate cu accelerometru, acel senzor care permite rotirea automată a ecranului telefonului. Același accelerometru este folositor și în ceea ce privește detectarea cutremurelor, dacă utilizatorul dispozitivului are instalată o aplicație specială.

Potrivit unui articol publicat în Buletinul Societății Seismologice din America, accelerometrul este suficient de sensibil pentru a detecta cutremure cu magnitudinea 5 grade pe scara Richter sau mai mari, atunci când posesorul smartphone-ului se află în apropierea epicentrului, informează yoda.ro.

În magazinul de aplicații pentru Android, Google Play, există mai multe aplicații smartphone care detectează cutremurele. Accelerometer Monitor, Seismograph sau Quake Alarma sunt doar trei dintre aceste aplicații.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More