Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Apple a achiziționat Beats Electronic, producătoarea căștilor Beats by Dr. Dre

0 67

beats audio apple

Gigantul Apple a realizat o tranzacție uriașă noaptea trecută, anunțând achiziționarea companiei Beats Electronics, pentru suma de 3 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziție derulată vreodată în istoria companiei.

Prin această nouă achiziție, Apple își extinde prezenţa pe piaţa distribuţiei online de muzică, preluând serviciul de streaming lansat în acest an de Beats. Clienţii Beats primesc pentru 10 dolari lunar acces nelimitat la toate piesele şi albumele din catalogul companiei, pe care le pot accesa de pe smartphone, tabletă sau de pe computerul personal.

Apple a preluat şi divizia de căşti audio a Beats

Jimmy Iovine şi Dr. Dre au lansat Beats în 2008, adresându-se posesorilor de smartphone-uri şi iPod-uri care ascultă muzică „în mers”. Dr. Dre şi Iovine au încheiat parteneriate cu mai mulţi muzicieni şi sportivi pentru a promova căştile Beats, cu preţuri între 170 de dolari şi 450 de dolari.

Unul dintre principalii acţionari ai Beats este producătorul taiwanez de smartphone-uri HTC, prima companie care a adoptat sistemul de operare Android şi a atacat supremaţia iPhone. HTC avea în urmă cu trei ani 51% din acţiunile Beats, participaţie preluată pentru 300 milioane de dolari. În 2012, compania taiwaneză a vândut înapoi acţionarilor Beats un pachet de 25%. Universal Music Group, parte a grupului francez Vivendi, deţine de asemenea 14% din acţiunile Beats. În luna septembrie a anului trecut, fondul de investiţii Carlyle Group a cumpărat o participaţie minoritară la Beats.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More