Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aprilie vine cu scumpiri la de toate: combustibili, gaze naturale, electricitate, țigări sau alimente

0 43

portmoneu bani

Prima zi a lunii aprilie nu este doar ziua păcălelilor, ci și ziua scumpirilor. Un val de scumpiri se va abate peste România, prețurile urmând să crească la combustibili, utilități sau țigări.

Începând cu 1 aprilie vom plăti mai mult pentru combustibili, odată cu introducerea taxei de 7 eurocenți pentru fiecare litru de combustibil. Astfel, litrul de benzină sau motorină se va scumpi cu aproximativ 50 de bani.

Tot de la 1 aprilie se scumpește și prețul la gaze, atât pentru persoanele juridice (majorare de 5%) cât și pentru cele fizice (majorare de 2%). Și chiar dacă trebuia să se scumpească doar din vară, de la 1 aprilie se va mări și factura la electricitate, odată cu creșterea costurilor la energia verde, care se regăsește în facturile consumatorilor.

Bineînțeles, toate aceste scumpiri vor provoca majorări de prețuri la toate celelalte servicii care funcționează pe baza produselor respective. Vom avea parte de scumpiri și la alimente, dar și la țigări.

Acciza la țigări va crește la 84,37 de euro pe mia de țigarete, adică va fi mai mare cu aproape 3 euro, ceea ce se traduce în majorarea prețului pachetului de țigări cu aproximativ 50 de bani.

Stați liniștiți, acesta este doar valul de scumpiri de primăvară la noi. În lunile iulie și octombrie vor urma alte valuri de scumpiri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More