Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aproape 100 de bistrițeni sancționați pentru nerespectarea carantinei sau deplasări nejustificate

0 224

Polițiștii și jandarmii din Bistrița-Năsăud au continuat vineri verificările în context COVID și totodată, au participat la 44 acţiuni punctuale, în sistem integrat, cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, au fost desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Totodată, au fost verificate peste 2100 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 142 de operatori economici și 95 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate, polițiștii împreună cu jandarmii și poliția locală au aplicat 97 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.750 de lei, pentru nerespectarea Legii 55/2020, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, a măsurii carantinării la domiciliu și privind deplasarea nejustificată în intervalul orar 22:00 – 05:00.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte toate măsurile de prevenire și limitarea a infectării cu Sars-Cov-2, să evite aglomerațiile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte corect masca de protecție sanitară în toate spațiile unde este obligatoriu și să nu se expună la riscuri.

Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, acțiunile polițiștilor împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control continuă și în perioada următoare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More