Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aproape 100 de sanctiuni pentru abateri rutiere

0 67
Foto:Arhiva Someseanul.ro
Foto: Arhiva Someseanul.ro

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi Biroului Judeţean Poliţie Transporturi au verificat respectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, pe raza judeţului.

Poliţiştii au fost prezenţi în trafic în cursul zilei de 12 septembrie, acţionând pentru asigurarea respectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi prevenirea evenimentelor rutiere din această cauză, folosind echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au controlat 135 de autovehicule, fiind aplicate 99 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri rutiere, dintre care 12 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi fost constatată o infracţiune rutieră.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce patru permise de conducere, dintre care unul suspendat pe o perioadă de 90 de zile, pentru nerespectarea regulilor de traversare.

Principalele obiective ale acţiunii au vizat prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate, ce au loc pe drumurile publice în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Conform legii, „Conducãtorul de vehicul poate traversa calea feratã curenta prevãzutã cu bariere sau semibariere, dacã acestea sunt ridicate şi semnalele luminoase şi sonore nu funcţioneazã, iar semnalul cu lumina alba intermitenta cu cadenta lenta este în funcţiune.(…)

Conducãtorul de vehicul este obligat sa opreascã atunci când:
a) barierele sau semibarierele sunt coborate, în curs de coborare sau de ridicare;
b) semnalul cu lumini roşii şi/sau semnalul sonor sunt în funcţiune;
c) intalneste indicatorul „Trecerea la nivel cu calea feratã simpla, fãrã bariere”, „Trecerea la nivel cu calea feratã dubla, fãrã bariere” sau „Oprire”.
(2) Vehiculele trebuie sa opreascã, în ordinea sosirii, în locul în care exista vizibilitate maxima asupra caii ferate fãrã a trece de indicatoarele prevãzute la alin. (1) lit. c) sau, dupã caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborare sau de ridicare. (…)
La trecerea la nivel cu calea feratã curenta, conducãtorul de vehicul este obligat sa circule cu viteza redusã şi sa se asigure ca din partea stanga sau din partea dreapta nu se apropie un vehicul feroviar”.

De asemenea, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (9-20 puncte amendă) şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More