Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aproape 300 de noi locuri de muncă la Dej în parcul industrial

0 175

Trelleborg Automotive Dej

Trelleborg Automotive, companie ce are deschisă o fabrică în cadrul Arc Parc Industrial din Dej, vrea să obțină din partea Guvernului 5,4 milioane de euro pentru a-și extinde capacitatea de producție. Extinderea ar duce la crearea a 284 de noi locuri de muncă la Dej.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi vicepreşedintele CJ Cluj, Vakar Istvan, s-au întâlnit ieri la sediul Ministerului Finanţelor Publice, cu vicepremierul României Daniel Chiţoiu pentru a afla ce facilităţi fiscale pot fi oferite companiei Trelleborg, care are deschisă o fabrică în parcul industrial de lângă Dej.

„Beneficiile pe care implementarea acestui proiect, respectiv extinderea acestei investiţii, le va genera sunt extrem de importante pentru economia întregului judeţ. Mai exact, vor fi create 284 de noi locuri de muncă, ceea ce va ridica numărul total de angajaţi la 585, compania Trelleborg devenind astfel unul dintre cei mai mari angajatori străini din judeţul Cluj. Totodată, datorită efectului său multiplicator, investiţia va genera crearea, pe orizontală, de numeroase alte noi locuri de muncă, dar şi sporirea activităţilor productive ale furnizorilor autohtoni. Se impune a fi menţionat în acest context faptul că, la maturizarea proiectului, cifra de afaceri a companiei va creşte de la 40 de milioane de euro, cât numără în prezent, la peste 100 de milioane de euro anual” susține Horea Uioreanu.

Planurile companiei Trelleborg sunt de a construi încă o hală de producție dotată cu echipamente în valoare totală de aproximativ 16 milioane de euro, investiţia urmând să debuteze în trimestrul IV al acestui an. Producția efectivă în noua hală este programată să înceapă în trimestrul al II-lea al anului 2014.

Trelleborg solicită din partea statului român 5,4 milioane de euro pentru cofinanțarea extinderii capacității de producție din Dej, prin intermediul Schemelor de Ajutor de Stat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More