Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aproape 380.000 de dolari găsiți de vameșii din Sighet într-un Maserati. Erau ascunși în locul roții de rezervă

0 59

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației împreună cu lucrătorii vamali au ridicat în vederea confiscării suma de 378.130 de dolari, ascunsă şi nedeclarată, în locul roții de rezervă a unui autoturism.

În data de 1 mai a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, județul Maramureș, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul moldovean Mihail I., în vârstă de 24 ani, care conducea un autoturism marca Maserati, înmatriculat în Ucraina. În autoturism se afla în calitate de pasager şi Olena I., de 23 ani, cetățean din Republica Moldova.

Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, ocazie cu care a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în locul roții de rezervă, suma de 378.000 de dolari, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În continuarea verificărilor s-a stabilit faptul că persoanele în cauză nu şi-au îndeplinit obligația legală de a declara în scris sumele de bani deținute.

Drept urmare, suma de 378.130 de dolari, deținută peste plafonul vamal admis de 10.000 euro de persoană, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, iar cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei fiecare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More