Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Aproape 400 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii clujeni

0 89

Ordinea şi siguranţa comunităţii reprezintă o prioritate pentru poliţiştii clujeni, care acţionează, zilnic, pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în perioada sezonului estival.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, în perioada 31iulie – 6 august 2017, acţiuni în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului.

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi investigarea criminalităţii economice au efectuat acţiuni specifice muncii de poliţie pe raza localităţilor urbane, dar şi în mediul rural.

Poliţiştii din dispozitivele de siguranţă publică au intervenit la peste 600 evenimente semnalate de cetăţeni, din care 526 semnalate prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

În cadrul acţiunilor, 9 persoane au fost depistate în flagrant, precum şi o persoană urmărită. Faţă de 5 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni au fost luate măsuri preventive.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii de ordine publică au aplicat 73 sancţiuni contravenţionale, dintre care 56 de sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere rutiere pentru fluidizarea traficului, impunerea respectării normelor rutiere de către toţi participanţii la trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Astfel, poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să aplice 326 sancţiuni contravenţionale, dintre care 157 pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 169 pentru alte abateri la regimul rutier.

Având în vedere abaterile depistate, precum şi în scop preventiv, pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 52 permise de conducere şi au retras 9 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au  fost prezenţi în zona evenimentelor care s-au derulat pe raza judeţului Cluj care au angrenat un număr mare de persoane, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii publice.

În perioada 3-6 august a.c., pe timpul desfăşurării festivalului Untold 2017, poliţiştii au desfăşurat misiuni specifice de menţinere a ordinii publice, de fluidizare si restricţionarea temporară sau devierea traficului rutier pe traseele şi în zonele de desfăşurare a concertelor, precum şi controlul tehnic antiterorist.

Activităţile de prevenire şi combaterea ilegalităţilor continuă, pentru reducerea numărului de fapte antisociale prin prezenţa activă a poliţiştilor în mijlocul comunităţii clujene.

 

INFRACŢIUNI RUTIERE

 

La data de 4 august a.c., în jurul orei 16:50, poliţişti rutieri  din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin  au depistat pe DJ107P, un conducător auto sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere.

Cel în cauză,  un bărbat în vârstă de 38 de ani, din judeţul Sălaj, a fost depistat în timp ce conducea autovehiculul în localitatea Mărişel, judeţul Cluj.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

La data de 5 august a.c., în jurul orei 16:45, poliţiştii rutieri din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au identificat un conducător auto sub influenţa alcoolului.

Cel în cauză, un bărbat de 57 de ani, din localitatea Cheia, comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj, a fost depistat pe raza localităţii Mihai Viteazu, unde a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

La data de 6 august a.c., în jurul orei 01:40, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au identificat pe DN1C E576, în localitatea Fundătura, judeţul Cluj, un bărbat de 35 de ani, din judeţul Cluj, care, conducea un autoturism fiind sub influenţa alcoolului, având şi dreptul de a conduce suspendat.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În cauză poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat,  fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

 

La data de 6 august a.c., în jurul orei 13:20, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca au identificat un conducător auto sub influenţa alcoolului.

Cel în cauză, un bărbat de 29 de ani, din Baia Mare, judeţul Maramureş, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Ciobanului din municipiu.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

La data de 6 august a.c., în jurul orei 04:50, poliţiştii rutieri din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda au identificat un tânăr de 19 ani din Turda, care conducea un autoturism sub influenţa alcoolului şi fără a deţine permis de conducere.

Acesta  a fost depistat de poliţişti pe DJ107R, în localitatea Muntele Băişorii, judeţul Cluj, unde a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Conform primelor informaţii tânărul, deşi nu posedă permis de conducere, ar fi luat autoturismul pentru a-l conduce, fără acordul proprietarului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More