Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aproape 4000 de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii sălăjeni

0 35
Foto:Arhiva Someseanul.ro
Foto:Arhiva Someseanul.ro

Pentru asigurarea continuităţii dispozitivului de poliţie rutieră pe întreaga reţea de drumuri din zona de competenţă, în cursul lunii ianuarie 2014, efectivele poliţiei rutiere au acţionat, cu precădere, pentru asigurarea unui caracter de continuitate a activităţilor de prevenire în domeniul infracţionalităţii rutiere şi de protejare a vieţii şi integrităţii fizice a participanţilor la trafic.

Astfel, în perioada analizată au fost organizate şi desfăşurate de către lucrătorii de poliţie rutieră 52 de acţiuni cu efective mărite, ocazie cu care au fost constatate 79 infracţiuni, din care  46  la regimul circulaţiei rutiere şi 33 de altă natură. De asemenea, au fost aplicate 3.991 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 579.000 lei.  Tot în perioada de referinţă 98 conducători auto au rămas fără permis de conducere, fiind reţinute şi 66 certificate de înmatriculare.

Cu toate măsurile luate şi activităţile întreprinse, la nivelul judeţului au fost înregistrate în cursul lunii ianuarie 2014, 11 accidente de circulaţie grave soldate cu 2 morţi şi 12 răniţi grav. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în care s-au înregistrat 4 accidente grave soldate cu 5 răniţi grav, situaţia se prezintă astfel: +7 accidente grave, +2 morţi şi +7 răniţi grav.        

Pentru prevenirea evenimentelor negative, în perioada următoare se vor lua următoarele măsuri: organizarea de acţiuni în zonele unde survin frecvent accidente de circulaţie, urmărindu-se cu prioritate, combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală ori de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor în drept sau pietonilor, efectuarea neregulamentară a manevrei de depăşire şi utilizarea neregulamentară a drumului public de către pietoni, biciclişti, mopedişti, motociclişti, tractorişti şi căruţaşi.

În consecinţă, stimaţi conducători auto, penru a nu deveni victima vreunui accident rutier, vă recomandăm să respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie, să circulaţi cu atenţie sporită, iar în condiţii de zăpadă şi polei renunţaţi pe cât posibil la pedala de frână. Folosiţi cu precădere frâna de motor!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More