Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aproape jumătate din apelurile la 112 sunt false

0 51

someseanul-DSC03093-accident-ambulanta

Pentru serviciul de apel unic de urgență 112 Bistrița-Năsăud, luna iulie a adus cu sine scăderea numărului de apeluri false la 112, fiind pentru prima oară în acest an când numărul scade sub 50%.

Conform statisticilor 112, în luna iulie doar 53% dintre apeluri au fost reale. Este pentru prima dată anul acesta când procentul apelurilor reale depășește 50 de procente din total.

Cele mai multe intervenții au fost efectuate de angajații Ambulanței, peste 4400. Polițiștii au fost solicitați în aproape 1500 de situații, iar pompierii alături de Smurd în peste 1200 de cazuri. Și jandarmii au intervenit luna trecută în 341 de situații.

Din nefericire, la 112 încă se apelează din teribilism sau din joacă. Peste 6500 de apeluri nu au prezentat o situație reală în care echipajele să intervină pentru a salva vieți.

Reprezentanții STS avertizează că orice apel la 112 mobilizează un echipaj de salvare. Dacă urgenţa semnalată este falsă, acel echipaj devine inoperant, astfel încât nu mai poate acorda asistenţă medicală de urgenţă acelor persoane care au cu adevărat nevoie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More