Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Aproprierea Crăciunului amplifică traficul cu brad și molid

0 108

Mai multe acțiuni ale polițiștilor și ale cadrelor Ocolului Silvic au dus la descoperirea unor diverse persoane care transportau fără acte material lemnos, mai ales pomi de Crăciun. De asemenea, poliția locală a identificat un număr de 36 de pomi de Crăciun, abandonați în diverse zone.

Mai multe acțiuni ale reprezentanților Ocolului Silvic alături de forțele poliției au dus la descoperirea desfășurate pe raza județului Cluj a mai multor persoane care transportau sau scoteau la vânzare pomi de Crăciun, dar fără a avea actele necesare.

Astfel la data de 18.12.2017, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, au depistat două femei, de 39 de ani, respectiv  33 ani, din comuna Mihai Viteazu, jud. Cluj şi din comuna Poiana Vadului, jud. Alba, în timp ce deţineau în curtea unui bărbat din Câmpia Turzii, un număr de 10, respectiv 9 pomi de Crăciun, specia brad, având avizele de însoţire expirate. Atât femeile, cât şi bărbatul au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Turda.

De asemenea, la data de 15.12.2017, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul combaterea delictelor silvice, au identificat în fondul forestier situat pe raza comunei Călățele, un număr de 15 pomi de Crăciun din specia brad, care erau abandonați. Aceștia au fost confiscați și predați în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Huedin.

Un alt caz a fost identificat pe raza municipiului Cluj-Napoca. La data de 17.12.2017, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul combaterea delictelor silvice au identificat în zona Piața Mărăști și în cartierul Grigorescu, un număr de 21 pomi de Crăciun din speciile brad și molid, care erau abandonați. Pomii de Crăciun au fost confiscați și predați în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Cluj-Napoca.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More